Alpski letalski center Lesce

Begunjska 10, 4248 Lesce

Telephone

+386 (0)4 53 20 100

Letališče v Lescah leži na ravnini pod Karavankami, nedaleč od Bleda in v bližini sotočja Save Dolinke in Save Bohinjke na nadmorski višini 503m in predstavlja odlično izhodišče za športno in jadralno letenje ter panoramske polete nad prelepo okolico.

Letalstvo na Gorenjskem bo kmalu obeležilo stoletje delovanja, letališče v Lescah pa ima več kot šesttdesetletno tradicijo. Med in po 2. svetovni vojni so Kležnik, kot pravijo domačini travnikom, kjer se razprostira letališče, uporabljali za potrebe vojaških letal. Od 1947 dalje pa je že obstajala travnata letališka steza za športno letalstvo, ko je v Lescah tudi začel delovati Republiški jadralni center. Z letališča Lesce je JAT 17. junija 1955 pričel z rednimi letalskimi povezavami do Zagreba, Beograda in Skopja ter kasneje tudi Dubrovnika in Dunaja. Z odprtjem letališča na Brniku leta 1963 pa so te linije opustili in leteli le še z Brnika. Na letališču Lesce lahko danes srečamo jadralne letalce, šampione padalskega športa, celo vrsto motornih pilotov in odlične modelarje.

1954 je z letališča Lesce poletel prvi Aerotaksi, največje zanimanje pa je bilo za panoramske polete nad Bledom, proti Bohinju in nad Julijskimi Alpami, kar se vse do danes ni spremenilo.

ALCLesce_fot.jpg

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Fax: +386 (0)4 53 20 101

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem