Atlantis

Vodno mesto Atlantis, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana

Telephone

+386 (0)1 585 21 00

O vodnem mestu

Grški filozof Platon je v svojih spisih omenjal Atlantis kot otok nekje na območju današnjih Gibraltarskih vrat. Novejša zgodovina je sicer njegove trditve o obstoju starodavnega otoka, prežetega z grško mistiko, opustila, vendar pa mit ostaja naprej. Še več: mit je v letu 2005 postal resničnost in to v samem središču mesta Ljubljane. Družba BTC d.d. je 22. aprila 2005 odprla enega največjih vodnih parkov v Evropi – Vodno mesto Atlantis.

Danes se Atlantis uvršča med glavna športna, razvedrilna in sprostitvena doživetja v Sloveniji. Še posebej smo veseli, da se naši gostje radi vračajo v ne pogrešljivo rekreativno-zabaviščno središče BTC Cityja.

Bazeni nepozabnih doživetij

Največji notranji bazen Sveta doživetij Vodnega mesta Atlantis v tem trenutku čaka prav na vas! Dajte domišljiji prosto pot, zasijte v soju podvodnih luči in si privoščite plavalne zamahe s počasnim ali hitrim tokom, zabavajte se in neskončno uživatje v sproščujoči masaži skrbno izbranih masažnih šob z zračnimi mehurčki ali v neponovljivi izkušnji namakanja v gejzirih, katerih moč bruhanja vode je identična moči naravnih izvirov, ki nosijo ime po islandskem vrelcu Geysir. Pravo morsko doživetje pa vas čaka v bazenu, kjer valovi pluskajo na vse strani. Guganje na njih ali plavanje z njimi Vas bo spomnilo na morska doživetja, otroci pa bodo nedvomno najbolj uživali v igrici "Ujemi val". Doživetju ne bo konca, tudi zavoljo kot v tropskih krajih tople vode ter atola, ki vabi na sredini morja v malem.

Prav takšna pa je tudi, ne glede na letni čas in temperaturo ozračja nad prestolnico, voda v zunanjem bazenu. Vanj lahko kot morske ribice zaplavate neposredno iz notranjega bazena ter ugodje lebdenja v vodi z edinstvenim, srebrnkastim sijajem zavoljo inox materiala, iz katerega je zunanji bazen narejen, dopolnite s prijetnim občutkom božanja nežnih vodnih mehurčkov, ki izvirajo iz masažnih šob. Ob pohajkovanju po Svetu doživetij naj vas pot zagotovo zanese tudi v enega od dveh masažnih bazenov, v katerih lahko vsaki vaši celici privoščite blagodejne učinke vode ter pregrejete telo in duha, saj je temperatura vode v masažnih bazenih z masažnimi šobami z zračnimi mehurčki ter zračnimi sedišči vročih 36 stopinj celzija.

Termalni tempelj

Popolna spokojnost, le zvok slanice, ki se vali po kaskadnih kopelih. Kot nalašč za izstop iz naglice vsakdana in za preprosto uživanje v izbranem okolju. Dajte mislim prosto pot, telo pa prepustite vodnemu toku in izvirom ter spretnim rokam mojstrov tajske masaže. Salon se nahaja v prvem nadstropju, kjer so z razgledom na notranji in zunanji bazen razporejene tudi naprave za aerobno vado. Za prerojen vsakdan si privoščite trenutke sreče v Termalnem templju ter si pred odhodom domov vzemite čas še za solarij ali obisk frizerja.

Dežela savn

Dežela savn v Vodnem mestu Atlantis je zasnovana tako, da lahko ugodi željam in navadam vsakega obiskovalca, saj ponuja kombinacijo suhih in mokrih savn v dveh nadstropjih in v zunanjem delu, dva bazena, panoramsko sobo in teraso za počitek. V notranjih savnah razvajamo obiskovalce tudi z različnimi postopki s soljo, blatom, čokolado, medom in raznimi dišavami.

Strokovni center zdravja

V Strokovnem centru zdravja vam bomo s pomočjo osebnega pristopa in strokovnega svetovanja pomagati k dobremu počutju ter ga preusmeriti k bolj zdravemu življenjskemu slogu. Odlikuje nas visoko usposobljeno strokovno osebje z dolgoletnimi izkušnjami na področju športnega trenerstva, ortopedije, kineziologije, dermatologije in ostalih področij. Z njihovo pomočjo smo razvili raznovrstne programe za boljše zdravje in splošno dobro počutje. Prepričani smo, da bo naša široka paleta preventivnih programov in individualnih terapij zadovoljila še tako zahtevne stranke. Če okrevate po poškodbi, vas pestijo bolečine v mišicah in sklepih ali pa se jim bi radi preprosto izognili smo pravi naslov za vas.

Odpiralni časi

Svet doživetij, Termalni tempelj in Dežela savn

Nedelja do četrtek: od 09.00 do 21.00 ure.

Petek, sobota in med prazniki: od 9.00 do 22.00.

Skladno s poletnim delovnim časom v Deželi savn ne bodo obratovale naslednje savne: ZEMELJSKA, LACONIUM IN VELIKA FINSKA SAVNA v I. nadstropju.

Obratovalni čas toboganov

Zunanji tobogan v Svetu doživetij: vse dni: od 10.00 do 20.00 ure.

Notranja tobogana (z obroči in črna luknja): nedelja - četrtek: od 10.00 do 20.30 ure; petek, sobota, praznik: od 10.00 do 21.30 ure.

Center azijskih masaž

Od 9.00 do 21.00 ure.

Kozmetični salon Bjutik

Ponedeljek - sobota: od 10.00 do 20.00 ure.

Nedelje in prazniki: od 14.00 do 20.00 ure.

Frizerski salon Billy

Obratovalni čas se prilagaja rezervacijam terminov.

Potapljaški center Atlantis

Vsak dan od 9.00 do 19.00 ure.

Foot Flow terapija

Od 9.00 do 19.00 ure.

Adrenalinski park Atlantis

Vsak nedeževen dan.

Ponedeljek - sreda: od 16:00 do 20:00.

Četrtek - nedelja in prazniki: od 10:00 do 13:00 in od 16:00 do 20:00.

Water park Atlantis in Ljubljana.

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Fax: +386 (0)1 585 21 30

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem