Ekološka kmetija Šlibar

Cesta na Hudo 23, 4290 Tržič, N46.34141 E14.28080

Telephone

+386 (0)31 512 199

Smo družinska ekološka kmetija. To je naše življenje. Pred nami so na naši kmetiji kmetovali že mnogi rodovi, zares po ekoloških pravilih pa smo začeli v letu 2001.

Ukvarjamo se z več dejavnostmi. Glavni med njimi sta poljedelstvo in sadjarstvo, po delu, ki ga vložimo vanjo, pa tudi pridelava zelenjave nič ne zaostaja za njima. Imamo tudi nekaj goveda, kokoši in prašičev.

Predelava osnovnih ekoloških pridelkov je del našega vsakdana. Tako žita postanejo moke in kaše, iz sadja nastane sok, marmelada in še kaj ... zelenjava se zreže, potlači in malo posoli. Da pa je vedno kaj početi (in tudi postreči), ob mnogih zgodnjih jutrih zadiši iz krušne peči, kjer moke postanejo kruh in še kaj sladkega za povrh.

Da bi vam lahko vse, kar pridelamo in predelamo, ponudili na enem prijetnem mestu, smo v lanskem letu v okviru kmetije odprli Trgovin'co ekoloških izdelkov, kjer lahko poleg naših svežih sezonskih pridelkov dobite tudi skrbno izbrane izdelke nekaterih drugih slovenskih ekoloških kmetij. Prav vsi izdelki, ki jih dobite pri nas, so ekološko pridelani in ustrezajo strogim evropskim standardom ekološke pridelave.

Da zaokrožimo ponudbo ekološke hrane, vam lahko postrežemo tudi z že pripravljenimi jedmi iz ekoloških sestavin. V ta namen vašo družbo posedimo v družabnem kotičku, poslušamo vaše želje, vi pa uživate ob hrani in pijači (vse ekološko, se ve! :)

Prisrčno dobrodošli pri nas!

Ponudba - kaj & kje
Vse naše izdelke lahko kupite tako v Trgovin'ci na naši kmetiji, kjer je ponudba najbolj pestra, sicer pa tudi na naslednjih ekoloških tržnicah na Gorenjskem:

  • Naklo (Vita Center), ob torkih popoldan, med 17. in 18.30. uro
  • Kranj (Mercator Center na Primskovem), ob sobotah, med 9. in 14. uro
  • Bled (pred stavbo TNP), vsako tretjo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro

Na tržnicah ponujamo predvsem sveže sezonsko sadje in zelenjavo, suho sadje, sok marmelado, kis, žganje, kislo zelje, jajca, šparglje (v sezoni), žita (ajda, pšenica, pira, ječmen, proso, koruza) in moke ter zdrob iz navedenih žit (vse mleto s kamnom v domačem mlinu), pirin, pšenični, ajdov kruh, v sezoni odlične suhe salame in klobase ter nekaj izbranih izdelkov iz bolj oddaljenih prijateljskih ekoloških kmetij (vino, vložena zelenjava ...).

Trgovin’ca
V ekološki Trgovin'ci pri nas doma, je ponudba najbolj pestra. Poleg naših pridelkov in izdelkov ponujamo tudi ekološke izdelke nekaterih izbranih slovenskih ekoloških kmetij.

Odpiralni čas naše Trgovin'ce:
v torek, od 7. do 16. ure,
v petek od 10. do 18. ure in
v soboto od 7. do 13. ure.
Sicer pa je nakup možen tudi ostale dni (prej lahko pokličete po telefonu).

Ob torkih in sobotah imamo v ponudbi tudi kruh in peciva :)

Družabni kotiček
V kletnem prostoru hiše smo uredili večnamenski prostor. V njem zaokrožujemo Šlibarjevo ekološko zgodbo na najbolj konkreten način – s krožniki in kozarci, polnimi ekoloških jedi in pijače. Pripravimo vam lahko jedi po naši izbiri ali vaši želji. Tako kot zase, tudi za vas pri kuhi uporabljamo le ekološke sestavine.

In to za vse, ki pridete v družbi. Da si po ogledu kmetije še malo spočijete in kaj dobrega pojeste. Ali pa če pridete le zato, da se z vašo družbo poveselite, morda kaj praznujete, pa si tega ne želite v klasični gostilni. Če druščina ni večja od petdeset, bo prostora dovolj.

KmetijaSlibar slika2

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem